torsdag 15 september 2016

En sommar med flera resor

I år fylldes vår sommar snabbt och oväntat med många roliga aktiviteter och upplevelser under tre helt oförglömliga resor. Planen var egentligen att åka till London och sedan bara ta det lugnt hemma med utflykter, men så blev det inte riktigt.

Sommarsemestern började med att vi tillsammans med pappa körde Annas bil söder ut i Europa genom Danmark, Tyskland och Luxemburg. Målet var en dryg veckas road tripp i Frankrike med besök hos vänner och bekanta. Under resan besökte vi en vinkällare, borgen i Carcassonne, fastnade i en av etapperna av Tour de France och fick uppleva ett land i sorg efter ett terrordåd. Totalt körde vi över 500 mil och har betalat många vägtullar. Känslan av att köra med rutorna nere på landsbygden i Frankrike omgivna av lavendelfält glömmer man inte i sista taget.

När vi kom hem från resan i Europa packade vi snabbt ur bilen för att sedan packa resväskorna och åka med mamma till London som var Amandas födelsedagspresent. Vi bodde på ett riktigt coolt hotell i Shoreditch som heter Ace Hotel. Det var en riktigt trevlig stämning bland personal och besökare och det kändes som om man befann sig i händelsernas centrum när man var på hotellet. För att inte tala om vårt hotellrum, som var helt fantastiskt. Att hitta bra hotell i London kan vara riktigt svårt så detta var helt klart en lyckoträff. Under resan åt vi mycket god mat på bland annat Nandos, Jamie's Italian, Breakfast club och Hoi Polloi. Något vi hade förbokat redan hemma var vårt besök på Warner bros studio tour London - the making of Harry Potter. Vi har båda varit där tidigare men ville åka dit igen eftersom utställningarna har utökat och mamma gärna ville se hur det var. Precis som första gången vi var där blev besöket magiskt och förtrollande. Självklart blev det även en hel del shopping under långhelgen i London. Vi längtar redan tillbaka!

Mindre än 36 timmar efter vi landat på Arlanda med planet från London satt systrarna Nilsson nu på ett plan igen. Denna gång mot Newark för att där byta till ett plan mot Dallas. Resan till Dallas planerades snabbt in i våras efter en inbjudan från vår kusin Robert och han fru Nikki och schemat var fullt redan innan vi kom dit. Även om vi vi tidigare har upplevt det blir chocken stor när man kliver ut från flygplatsen klockan 22 och värmen bara slår mot kroppen. Men värmen var inte det enda som slog mot oss, luften i Dallas var fylld med extremt stark pollen som helt klart påverkade oss. Vi kan nu säga att vi har testat oss igenom stora delar av marknaden med allergimedicin som finns i USA. Höjdpunkter från resan är var ett besök på Dallas Arboretum, Annas födelsedagsmiddag, Nikkis Mexikanska frukostar, Baby E's Baby Shower, Sixth Floor Museum och alla härliga människor. Tiden gick alldeles för fort och vi längtar redan tillbaka.

Vi har haft en fantastisk sommar och vi kommer att minnas den länge.

Hälsningar
Anna och Amanda




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar