onsdag 28 september 2016

En oplanerad dag

För lite mer än en vecka sedan hade vi bestämt oss för att fixa i ordning trädgården för hösten/vintern genom att ta in utemöbler, växter och städa undan poolen. Men dessa aktiviteter hann knappt börja innan allt tvärt fick avslutas efter att mamma snubblade på en pressenning och halkade i gräset för att sedan landa på marken med en kraftig smäll som fick Amanda att skrika ”Det där lät INTE bra!”
När vi hjälpts åt att få upp mamma och satt henne på en stol såg vi att hennes högeraxel inte satt som den skulle. Vi kollade om hon kunde röra på armen och axeln för att sedan konstatera att den inte var ur led utan någonting annat hade hänt. Då bestämde vi oss för att åka till akuten på Danderyds för att kolla upp vad som skett.
Efter ett mycket trevligt mottagande på ortopedakuten fick hon gå till röntgen. När vi kom tillbaka ner till ortopederna meddelar läkaren att axeln var bruten och att frakturen är mycket ovanlig så hon var tvungen att dubbelkolla med överläkaren. Då fick vi sedan beskedet att axeln måste opereras och att det skulle ske innom 14 dagar.
Efter det åkte vi hemmåt för att ta det lugnt. Mamma har nu fått ta det superlugnt i flera dagar och inte fått bära tungt. Idag lades mamma in på sin avdelning för att förberedas inför sin operation imorgon.
Vi önskar henne all lycka till och håller tummarna för en så lyckosam operation som möjligt!
Hälsningar
Anna och Amanda